Maalaismaisema
previous arrow
next arrow
Slider

Utelias rannikkoruotsalainen

Seitsemän kuukauden ikäisenä kiipesin pinnasängystä katselemaan maailmaa. Ja ihmettelyä riitti molemmilla kielillä. Tutkimusretket alkoivat jo nuorella iällä.  Olin vilkas, sosiaalinen ja kova liikkumaan. Ihmiset ja maailmankaikkeus, suuri tuntematon ja uudet asiat ovat kiehtoneet minua läpi koko elämäni. Äitini opetti kunnon Pohjalaiseen tapaan, että ketään ei tarvitse kumartaa, tee työsi hyvin ja käyttäydy ihmisiksi.

Opiskelun aikana minulla oli selkeä kuva siitä, että haluan viennin pariin. Ensimmäinen työpaikka olikin makea- Pandalla vientisihteerinä. Makeaa elämää kesti 1,5 vuotta. Sen jälkeen suuntasin pääkaupunkiseudulle ja osaamiseni laajeni pankki- ja konsultointimaailmaan. Helsingin Säästöpankissa (nyk. Aktiapankki) sain perusopin sekä yksilö- että yritysrahoitukseen. Mercuri Urvalissa opin, että oikea henkilö, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa vaikuttaa positiivisesti yrityksen menestykseen.

Seuraavat 15 vuotta sujui henkilöstöjohtamisen parissa. Handelsbankenin aikana perustettiin konttoreita, sulautettiin ostettuja yrityksiä ja rakennettiin Suomeen erilaista pankkia. Handelsbankenin mieleenpainuvin arvolupaus oli "Pitää olla hauskaa työskennellä Handelsbankenissa".

Orion on erityinen perheyrityksen tapainen iso yritys jonka juuret juontavat 1900 luvun alkuun. Voimakas kansainvälistyminen kasvu ja uudistuminen olivat tavoitteena 90-luvun lopulla ja 2000 luvun alussa. Rakensimme henkilöstöstrategiaa, -prosesseja, esimiesvalmennuksia ja käytäntöjä vastaamaan organisaation muuttuvia tarpeita.

Orionin jälkeen siirryin Helvarille rakentamaan ammattimaista henkilöstöstrategiaa. Metalli- ja elektroniikka-ala tulivat tutuksi sekä Suomessa että Euroopassa. Viimeiset 8 vuotta olen konsultoinut ja valmentanut pk-yrittäjiä, esimiehiä ja työntekijöitä henkilöstöjohtamisen alueella.

Jatkuvan muutoksen keskellä olen auttanut asiakkaitani, kehittämään kuuntelutaitoa, ymmärtämään työntekijäitä paremmin ja löytämään punaisen langan omalle tekemiselleen kasvavan itsetuntemuksen kautta. Minulla on ollut ilo ja onni työskennellä hyvin johdetuissa suomalaisissa yrityksissä. Kaikki kokemukset ja haasteet ovat kasvattaneet ja opettaneet minua. Voin ylpeänä todeta,  että olen henkilöstöjohtamisen osaava ammattilainen!

KIITOLLISUUDELLA JOKAISEEN UUTEEN PÄIVÄÄN

PS. Lokakuussa 2015 sain sellaisen tiedon mitä kukaan ei toivo. Minulla todettiin kiukkuinen rintasyöpä. Onneksi meillä on hyvät kirurgit ja hyvä hoito. Leikkauksen ja solusalpaajien sekä sädetyksen jälkeen olen nyt ollut melkein 3 vuotta jo ihan ”terve”. Paitsi tietenkin kärsimätön luonteeni – se ei ole parantunut hoitojen aikana. Nyt keväällä mietin itsekseni, että olikohan minulla oikeasti syöpä ? Silloin totesin, että nyt taitaa tuo henkinenkin puoli sitten olla eheytynyt. Päätin aikanaan kirjoittaa tunteistani ja kokemuksistani – @syovastaparanee.

"Sun pitää uskua ittehes. Sä et pysty torellisihin voimannäyttööhin, joset sä itte tiärä ja usko, jotta soot hyvä."

Pohojalaanen sananlasku

Erityisosaaminen

Pk-yrittäjän sparraaja henkilöstöasioissa

Henkilöstöstrategia ja henkilöstöjohtaminen

Työhyvinvoinnin johtaminen (TYHY)

Muutokset ja niiden toteuttaminen, muutosjohtaminen

HR toiminnot ja prosessit

Esimiesvalmennus (coaching & sparraus)

Rekrytointi ja henkilöarviot

Alaistaitojen kehittäminen

CV

2018
sertifioitu Peili-valmentaja

2009-
Konsultointi Ulla Lövholm Oy, HR-konsultti, valmentaja

2005-2009
Helvar Oy/johtoryhmän jäsen, HRD johtaja/johtoryhmän jäsen

1999-2005
Orion Oyj/Orion Pharma, VP HRD/VP HR/johtoryhmän jäsen

1994-1999
Handelsbanken Suomi, Henkilöstöjohtaja/johtoryhmän jäsen

1988-1994
Mercuri Urval, Rekrytointikonsultti

1982-1988
Helsingin Sp (Aktia), Esimiesharj., konttorinhoit., luottoneuv., diileri

1980-1982
Panda Suklaatehdas, Vientisihteeri

Koulutus

Coach, MIF2013

Sertifioitu NLP Master, Ajatus Helsinki, 2012

 Turun Kauppakamarin (HHJ) Hyvä hallitus jäsen tutkinto, 2010

Verkkoyrittäjäkurssi, Markkinointi Instituutti, 2009

Organisaatiodynamiikan ja konsultaatiotyön syventävä, Metanoia Instituutti, 2006 - 2007

Dipl.ekon, Handelshögskolan vid Åbo Akademi, 1980