You are currently viewing Kirjoitusharjoitus – Intutio – Entteri ja Tontteri

Kirjoitusharjoitus – Intutio – Entteri ja Tontteri

  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Kirjoitin tekstin käsin – vaikka se on haaste – ei niinkään kirjoittaminen kuin luettavan tekstin kirjoittaminen. Pitää rauhoittua ja antaa käden liikkua rauhallisesti paperin yli. Tajunnan virta – mitä se oikeasti on?
Onko se sitä, että ajatus kulkee vapaasti, sujuvasti, ilman ”ei voi, ei pysty, ei onnistu – mutta kun…” ajatuksia. Vai onko tajunnan virta paljon enemmän?
Minusta tuntuu, että aina on kaksi tyyppiä päässäni, jotka keskustelevat – joskus hedelmällisesti ja joskus menee väittelyksi.
Ehkä on hyvä nimetä nuo kaksi tyyppiä – Pessimisti ja Optimisti – vaikka Entteriksi ja Tontteriksi– näin he voivat keskustella asioista ilman että sana ”pessimisti” valtaa alaa ja ns. parempi sana ”optimisti” jää varjoon.
Minun Entterini on ihan hyvä tyyppi, se näyttää mahdolliset sudenkuopat, haasteet, riskit – menneisyydestä ja Tontteri taas katsoo mahdollisuuksien monimuotoiseen viidakkoon, joka sisältää kaiken. Ketä sitten kuuntelen? Minulla tuo Tontteri taitaa olla se kovaäänisin ja joskus seuraan hänen neuvojaan, ilman että kuuntelen Entteriä ollenkaan. Ja olen ajanut ihan täysillä seinään – koska Tontteri on hieman ajattelematon, suuri unelmoija ja luja uskossaan. Tätä kait kutsutaan elämänkokemukseksi.
Aivan ihana tyyppi Tontteri on, kunhan muistan ensin käydä keskustelua myös Entterin kanssa. Minun Entterini on hieman ujo ja pidättyväinen, joten minulle on ollut tärkeä löytää keskustelu kumppani jolla Entteri on luonnostaan se vahvempi. Saan aikaiseksi paremman lopputuloksen kun pysähdyn ensin miettimään mitä olen oikeasti tekemässä.

Vastaa