You are currently viewing Vad ska du bli när du blir stor?

Vad ska du bli när du blir stor?

  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Har någon frågat dig vad du vill bli när du blir stor?

Jag erbjuder karriärplanering över webben för småföretagare till det rabatterade priset 270 € + moms!

Jag kommer inte ihåg att någon skulle ställt mig frågan när jag var barn, men jag hoppas att någon gjorde det. Oftast frågar man det just av barn och unga, men frågan är likaledes relevant för personer i olika åldrar och skeden av (arbets)livet.
Allra viktigast är att man regelbundet själv ställer sig frågan om vad man vill syssla med och vad man njuter av att göra. Ofta stiger frågan upp vid kriser eller förändringssituationer, men jag vill utmana dig att ta en funderare redan då när allt är bra och inga förändringar ännu är aktuella.
Ofta nöjer vi oss med den rådande situationen och kommer inte ens att tänka på att är det här faktiskt det jag vill göra?
Jag vill berätta om min egen karriärväg för dig. Det gick minsann inte alls så som jag på tröskeln till vuxenlivet tänkt mig.
*
Då jag tog studenten hade jag ett sommarjobb på Wärsiläs exportavdelning. Jag var bombsäker på att jag skulle bli exportchef och sökte därför till handelshögskolan i Åbo. Blev jag det? Nähä du – även om mitt första jobb var som exportsekreterare på Pandas chokladfabrik i Vaajakoski.

År 2009 valde jag att bli företagare. Som företagare har jag upplevt både uppförs- och nedförsbackar. När jag senare stannat upp och funderat på mig, mina styrkor och svagheter, har jag kommit till slutsatsen att företagararbetet och min profil står egentligen rätt långt ifrån varandra.
Under åren har jag ofta önskat mig att jag tagit mig tid att stanna upp och funderat på vad jag vill göra, i stället för att rusat hals över huvud hit och dit. Man kan faktiskt förtydliga sina karriärdrömmar och försöka nå dem genom noggrann planering (även om planlöst störtande ibland kan vara bra ;-))
Skulle jag karriärmässigt göra om något? Kan hända, eller så inte. Kanske jag skulle råda mig att ta modet och stanna upp och fundera på vad jag verkligen vill göra.
Jag är väldigt tacksam för allt som arbetslivet gett mig och allt jag lärt mig. En mångsidig och gedigen arbetserfarenhet har bidragit till att jag fått skinn på näsan och nu vet vad det lönar sig att göra och vad man helst ska låta bli att göra 😀

Vill du reda ut vad du vill bli som stor och hitta det arbete och den arbetsbeskrivning som du verkligen njuter av?
Att prata om sin karriär och särskilt om karriärdrömmarna med en extern sparringpartner kan ibland öppna ögonen och damma av möjligheter som du redan själv uteslutit.

Jag erbjuder karriärplanering över webben för småföretagare till det rabatterade priset 270 € + moms!

Jag erbjuder dig en två (2) timmars konsultering för karriärplanering under oktober–november med 55 procents rabatt till priset 270 € + moms. Under konsulteringen gör jag en WOPI-analys på dig (ett personlighetstest anpassat till arbetslivet) och erbjuder hela min 30-åriga erfarenhet som hr-konsult till ditt förfogande.
Jag tror att du efter vår träff inser hur mycket värdefull erfarenhet du har och framför allt var och på vilket sätt du bäst kan dra nytta av dina kunskaper och dina personliga egenskaper 😉
Sätt ett privatmeddelande eller e-post på adressen mail@ullalovholm.fi, så bokar vi en tid åt dig för planeringen av dina karriärdrömmar!
#karriärkonsultering #karriärplanering #drömmarblirsanna #dukanblivadduvill #ullalövholm

Lämna ett svar